TONDACH® természetesen szép és hosszú élettartamú tetők!

A TONDACH 100 új tetővel támogatja a balkáni árvízkárosultakat

2014/június/16
Ein Haus versinkt im Schlamm

Az árvízkárosultak száma meghaladja a 3 milliót Horvátországban, Bosznia-Hercegovinában és Szerbiában. Több mint 100 éve nem voltak a térségben ilyen pusztító árvizek.

A helyzet az árvízzel érintett területeken csak lassan csillapodik a Balkánon. Bosznia és Szerbia egyes részein az újabb esőzések ismét nyugtalanságra adnak okot. Amit a zord időjárás biztosan maga mögött hagy: sár és romba dőlt házak. Az EBRD szerint (Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank) a katasztrofális árvizek által okozott károk elérik a 3 milliárd Eurót.

Gyors segítség építőanyagok szállításával

A válságövezetekben lassan megkezdődhetnek az újjáépítési munkálatok. Leginkább Szerbia és Bosznia-Hercegovina egyes területeit sújtotta a katasztrófa. Annak érdekében, hogy az áldozatok feje fölé a lehető legrövidebb időn belül tető kerülhessen, a TONDACH Gleinstätten és a Wienerberger azonnal, díjmentesen bocsátott tetőcserepet és téglát az árvíz károsultjainak rendelkezésére.

„A szerencsétlenül jártak támogatása ezekben a régiókban most elsődleges feladat számunkra. Gyorsan gondoskodnunk kell arról, hogy az embereknek ismét tető legyen a fejük felett, és a szükséges infrastruktúra, óvodákkal, iskolákkal és kórházakkal helyreálljon. A számos segélyszervezet mellett lehetőségeinkhez mérten szeretnénk mi is részt vállalni a gyors újjáépítésben. Kereken 100 háztetővel fogjuk támogatni az árvíz áldozatait,“ - nyilatkozta Martin Olbrich és Marcus Pechlaner, a TONDACH Gleinstätten AG két igazgatósági tagja.
A Wienerberger és a Pipelife is építőanyagokkal támogatja az árvíz áldozatait az érintett régiókban. 

Megkezdődhet az újjáépítés

A TONDACH és a Wienerberger gyártó- ill. értékesítési telephelyekkel rendelkezik a katasztrófa sújtotta régiókban. A gyors segítség érdekében az érintettek közvetlenül léphetnek kapcsolatba a helyi segélyszervezetekkel. A tető-segélyszállítmányok koordinálása az alábbi helyi segélyszervezeteken keresztül történik.  

Horvátország:
Hrvatski Crveni križ
Ulica Crvenog križa 14, P.P.93
HR-10 001 Zagreb

Szerbia:
Hausing Centar
Jaše Prodanovića 16 
RS-11000 Beograd 

Bosznia:
Caritas Switzerland
Travnička 1, 71000 Sarajevo

„Elképesztő mértékű katasztrófát okozott az árvíz. Számunkra ezért fontos, hogy az embereknek az érintett régiókban gyorsan és bürokráciamentesen segíthessünk. Az érintett családok közvetlenül jelentkezhetnek a felsorolt és minden egyéb helyi segélyszervezetnél, és a segélyszállítmányok központilag koordinálva a lehető leggazdaságosabban jutnak el az árvíz áldozataihoz. Örülünk, hogy építőanyagainkkal helyben támogatást nyújthatunk, melynek köszönhetően az emberek újra felépíthetik otthonaikat és biztonságban érezhetik magukat.“ – mondták el a TONDACH Gleinstätten AG igazgatósági tagjai.

TONDACH Gleinstätten AG

A TONDACH Gleinstätten AG Közép- és Délkelet-Európa vezető kerámiacserép gyártója.  Európa szerte 11 országban 1.850 munkatársat foglalkoztat a gleinstätteni (Steiermark) központú vállalat. A TONDACH a Balkánon 5 telephellyel rendelkezik, gyárai Szerbiában, Horvátországban és Macedóniában vannak, Bosznia-Hercegovinában és Szarajevóban pedig értékesítési képviselettel rendelkezik. 2013-ban 154 millió Euró konszolidált forgalmat ért el a cégcsoport. A TONDACH Gleinstätten AG a helyi cégvezetésre, a legújabb technológiákra és innovatív gyártáspolitikára épít.

További információ:

Mag. (FH) Sabine Linner
Leitung int. Marketing & Kommunikation
TONDACH Gleinstätten AG
A-8443 Gleinstätten
Tel.: 0043 3457/2218-16, Mobil: 0043 664/610 79 37
Fax: 0043 3457/2218-62
E-Mail: linner.sabine@tondach.at