TONDACH® természetesen szép és hosszú élettartamú tetők!

A Tondach támogatja a tetőfedő szakképzést Veszprémben

2015/december/11

A Veszprémi Szakképzési Centrum Táncsics Mihály Szakiskolájának diákjait látta vendégül a Tondach Magyarország Zrt.

A veszprémi Táncsics iskola tetőfedő diákjai szakoktatójukkal és tanáraikkal együtt látogattak el a Tondach csornai tetőcserép gyárába. A délelőtt folyamán a Tondach szakemberei, Tarjányi Róbert és Híves Zsolt előadásait hallgathatták meg a résztvevők, akiket ezután egy finom ebéddel vendégeltek meg egy közeli étteremben. Ebéd után Horváth József minőségvédelmi vezető kíséretével a csoport megnézhette a kerámia tetőcserép-gyártás technológiájának lépéseit.

A tetőfedő tanulók az iskolai évek alatt megismerkednek a kéziszerszámok használatával, illetve kezelésével, valamint a különböző tetőfedő anyagokkal és fedési technikákkal. A Tondach mint gyártó abban segít az iskolának, hogy a fiatalok az elméleti tudás mellett szakmai gyakorlatot is szerezzenek. A gyárlátogatást követően Tarjányi Róbert és békéscsabai kollégája Griecs András, aki a Tondach alkalmazástechnikai szakembere, látogattak el az iskola Tanműhelyébe és tartottak a diákok számára gyakorlati foglalkozást, melynek során a tanulók maketteken dolgozhattak ki tetőmegoldásokat.

A tanárok beszámolója szerint a diákok hasznos szakmai ismereteket sajátíthattak el a foglalkozások során. A Tondach és az iskola együttműködése itt nem ér véget, hiszen a tetőfedő szakképzés színvonalának emelése mind az iskola, mind a gyártó számára fontos cél.