TONDACH® természetesen szép és hosszú élettartamú tetők!

"Mr. Sztratoszféra" is TONDACH® cseréppel újította fel otthonát

2012/október/30
A közismert osztrák extrém sportoló, Felix Baumgartner, alias „Mr. Sztratoszféra” is TONDACH® cseréppel újította fel otthonát

Legmerészebb bázisugrását 2007-ben hajtotta végre az akkor a világ legmagasabb épületének számító taiwani Taipei 101 torony tetejéről (509 m). Legújabb vállalkozásával, a „Red Bull Stratos” világrekord kísérlettel újra a figyelem középpontjába került. A kísérlet mottója: „Mindenkinek megvannak a maga határai, de nem mindenki fogadja ezt el.” Abban a döntésében, hogy az Eugendorfban található családi házának tetejét TONDACH® cseréppel újíttassa fel, nem utolsó sorban a foglalkozása is szerepet játszott, vagyis az, hogy bázisugróként és helikopter pilótaként keresi a kenyerét.

„Nagyon sokat vagyok úton, és legszívesebben helikopterrel utazom. Így mindig madárperspektívából kellett letekintenem a házamra hazafelé jövet. Amit láttam, az meggyőzött arról, hogy a házam teteje felújításra szorul, és ezért döntöttem egy gleinstätteni székhelyű osztrák cég, a TONDACH® minőségi terméke mellett” nyilatkozta a tetőfelújítás kapcsán az extrém sportoló, Felix Baumgartner. A 300 m² tetőfelületet a TONDACH® engóbozott homok-antik Carmen cserepével fedték be.

A TONDACH a Carmen alapcseréphez komplett tető kiegészítő rendszert biztosít, ami lehetővé teszi a tető egységes megjelenésű, harmonikus kialakítását. A TONDACH® Carmen cserép amellett, hogy tökéletes műszaki megoldást és védelmet jelent, mediterrán hangulatot kölcsönöz a háznak. A tetőfelújítást a neves tetőfedő vállalkozás, a Josef Mayer GesmbH végezte.