TONDACH® természetesen szép és hosszú élettartamú tetők!

TONDACH® Tetőfedő Rangadó 2013.

2013/december/20
Műemléképülettel nyert a TONDACH® pályázat első helyezettje

A TONDACH Magyarország Zrt. a tavalyi év sikeres TONDACH® Tetőprofi pályázata nyomán 2013-ban újra pályázatot hirdetett a tetőfedők számára TONDACH® Tetőfedő Rangadó 2013 címmel. A pályázatra összesen 83 pályamű érkezett be. A versenyen a családi házak mellett számos műemléképülettel és templomtetővel indultak a tetőfedők.

 

Az elismert szakemberekből álló zsűri az értékelés során vizsgálta a TONDACH® termékek beépítésének szakszerűségét, az alátéthéjazat kialakítását, a gerinc- és hajlatképzés kivitelezését, az átszellőztetés és a hófogás megoldását, valamint a TONDACH® Tuning elemek alkalmazását (alátéthéjazati megoldások, bevilágítás, beszellőzés, viharkapcsok, stb.) A zsűrizés első fordulóján szoros verseny alakult ki az első helyezésekért. A végső döntést a zsűri a helyszíni szemlék után hozta meg. A szakmai elismerés mellett a nyertesek idén is vonzó pénzdíjakban részesültek, a fődíj nyertese fél millió forinttal lett gazdagabb.

 

A pályázatra 2012. augusztus 1. és 2013. október 31. között elkészült, TONDACHÒ termékekkel fedett, új építésű vagy felújított épületekkel nevezhettek a tetőfedő mesterek. Eséllyel indulhattak a dobogós helyekért a különleges tetőformák és tetőmegoldások, valamint azok az épületek - legyen szó akár családi házról, akár köz- vagy műemléképületről -, ahol megvalósult a tetőszerkezet és az épület harmóniája.

 

Az ünnepélyes díjkiosztó rendezvényre, melyre szokás szerint minden pályázó hivatalos volt, december 6-án, a Gróf Széchenyi rendezvényhajón került sor Budapesten.

A pályázat dobogósai:

I. Nagy-Virág Kft.

  • Semsey kastély, Balmazújváros
  • TONDACH® Hornyolt Hódfarkú íves, téglavörös kerámia tetőcserép

 

II. Cseppely Zoltán

  • családi ház, Miskolc
  • TONDACH® Óvárosi Táska, piros antik kerámia tetőcserép

 

III. Ossik János

  • családi ház, Nagyvenyim
  • TONDACH® Hódfarkú félköríves, téglavörös kerámia tetőcserép

 

Különdíjjal jutalmazta a zsűri Eigner Mihályt a pápai római katolikus templom korhű tetőfelújításáért, ahol a gerinckiképzés és a beszellőző ablakocskák kivitelezésénél a hagyományos, habarcsos megoldást alkalmazták.

 

A zsűri által legjobbnak ítélt 10 pályázatot a TONDACH automatikusan nevezi az ÉMSZ Nívódíj pályázatára.

Köszönjük minden pályázónak a részvételt!