TONDACH® természetesen szép és hosszú élettartamú tetők!

TONDACH® Tetőprofi Pályázat – átadták a tetőfedő szakma Oscar-díjait!

2013/március/25

A 2012-es TONDACH® Tetőprofi nemzetközi pályázat első 3 helyezettje egy nagyszabású gálavacsora keretében vehette át a nyerteseknek járó díjakat a Tondach osztrák központjában.

A nemzetközi zsűri döntése értelmében az első díjat Suzana Vakula vehette át a szerbiai „Zvonko Bogdan Borászat” kivitelezéséért. A második helyezést Karel Markvart tetőfedő érte el a csehországi „Szent Anna templom” tetőfedésével, míg a harmadik helyezést a magyar Nagy Péter és Virág Zsolt nyerte egy hajdúszoboszlói családi ház tetőfedésével.

A pályázat

A Tetőprofi Pályázat, melyet a Tondach először 2008-ban írt ki elsősorban szakembereknek szól, s célja, hogy bemutassa, milyen sokoldalúan és innovatívan lehet a TONDACH® termékeket a különböző igényeknek megfelelően felhasználni. A 2012-ben meghirdetett versenyben 13 ország szakemberei vehettek részt. Pályázhattak a „tetőprofik” Ausztriából, Csehországból, Szlovákiából, Magyarországról, Romániából, Macedóniából, Szerbiából, Koszovóból, Montenegróból, Bosznia-Hercegovinából, Bulgáriából, Horvátországból és Szlovéniából.

A több mint 660 beadott pályázat mutatja a hatalmas érdeklődést a TONDACH® termékei és a pályázat iránt. A beadott pályázatok a következő kritériumok alapján kerültek elbírálásra: tetőfedés TONDACH® cseréppel; a termékek műszaki beépítése, TONDACH® rendszerelemek, azaz tető kiegészítők használata és azok csomóponti kialakítása. Minden olyan tetővel lehetett pályázni, ami egy éven belül készült függetlenül attól, hogy a homlokzat vagy a külső felület elkészült-e. Minden szakember, pl. tetőfedő, bádogos illetve kivitelező vagy beruházó beadhatott pályázatot.

A nemzetközi zsűri és a díjak

Első lépésként az egyes országok legjobb TONDACH® tetőit választotta ki egy helyi, szakmai zsűri, majd az első három helyezett, valamint a különdíjas pályázatok, ha voltak ilyenek, automatikusan indultak a nemzetközi TONDACH® Tetőprofi versenyen.

A nemzetközi verseny pályázatai egy magasan képzett zsűri által kerültek elbírálásra. A zsűritagok a következők voltak:

Csehország:   

Eva Hellerova mérnök, bírósági építésügyi szakértő

Magyarország:

Filus Róbert többszörös Nívódíjas tetőfedő mester

Szerbia

Prof. Dr. Aleksandra Krstić-Furundžić, az Építészeti Fakultás professzora

Ausztria:

Martin Olbrich, a TONDACH Gleinstätten AG cégvezetője

A nemzetközi zsűri Ausztriában ült össze és egy pontrendszer segítségével választotta ki a győzteseket. Az első három helyezett a következő díjazásban részesült:

 

1.   helyezés: VW Amarok, TDI 4x4

2.    helyezés: 2.500,- Euró

3.    helyezés: 1.500,- Euró

 

A nemzetközi nyertes projektek részletei:

1. helyezett: Szerbia – Vinarija Zvonko Bogdan – Subotica.

 

 

Adatok
Tetőfedő:
Tetőfelület:
Termék:
Szín:

1. helyezett
Suzana Vakula – Tuk Ugarnice bb RS-24000 Subotica
2.800 m²
TONDACH® gótikus hódfarkú
Amadeus üvegmáz: téglavörös, fehér, zöld, sárga

 

A Zvonko Bogdan Borpince tetőszerkezete a középkori, illetve regionális építészeti örökség szellemében újult meg.  

A 2.800 m²-es tetőfelület a TONDACH® téglavörös, valamint három különböző színű üvegmázas gótikus hódfarkú tetőcserepével került fedésre. A téglavörös, zöld, sárga és fehér színű Amadeus üvegmázas tetőcseréppel való fedés magas fokú kreativitást igényelt a tervezők részéről, s kiemelkedő precizitást kivitelezői oldalról. A gyönyörű mintázat a tetőnek egyedi külsőt kölcsönöz.

A környezetéből kiemelkedő torony kiemeli a tető szépségét. A díszítő elemek különösen magas művészi értéket képviselnek.

A tető díszét alkotó geometrikus ornamentika a regionális építészeti örökség jellemzője. A magas esztétikai nívót a tető morfológiája és a díszítés által érték el, a funkcionalitás és a racionális anyagfelhasználás elvét szem előtt tartva.

 

2. helyezett: Csehország – Szent Anna kápolna – Břežany

 

 

Adatok
Tetőfedő:
Tetőfelület:
Termék:
Szín:

2. helyezett
Karel Markvart CZ-Prag
475 m²
TONDACH® barát-apáca
téglavörös

A Szent Anna kápolna 1707-ben  épült J.B.Santini tervei alapján barokk-gótikus stílusban. A barát-apáca tetőcserepet a kupolán habarcságyba rögzítették. A tetőfelújítás célja az volt, hogy egy az eredetihez leginkább hű tetőfelületi képet alkossanak. A termékválasztást is ez az elv vezérelte: a kb. 475 m²-es tetőfelületet TONDACH® barát-apáca tetőcseréppel fedték. Így egy harmonikus és mindenekelőtt minőségi tetőfelújításra került sor.

 

3. helyezett: Magyarország - családi ház - Hajdúszoboszló

 

Adatok
Tetőfedő:
Tetőfelület:
Termék:
Szín:

3. helyezett
Nagy-Virág Kft. Magyarország
390 m²
TONDACH® hódfarkú félköríves vágású
antik

  

A Hajdúszoboszlón található családi ház 390 m²-es tetőfelületét a TONDACH® hódfarkú antik színű tetőcserepével fedték be. A családi ház mellett található egy nyári lak, mely ugyanabban a stílusban épült, mint a családi ház. Az épület maga ötvözi a modern és tradicionális stílust. A tetőfedő anyag kiválasztásakor a fő szempont a természetes alapanyag volt. Így esett a választás a Tondach kerámia termékeire. A színvonalas kivitelezés jól szemlélteti, hogy milyen elegáns egy szépen ívelt tető, melyet mesteri kezek kiviteleztek.

 

További információ:

Friedman Zsuzsanna
marketing vezető

TONDACH Magyarország Zrt, H-1124 Budapest, Németvölgyi út 100.
Tel. +36 1 2482604| Fax +36 1 2482610
e-mail: friedman.zsuzsanna@tondach.hu