TONDACH® természetesen szép és hosszú élettartamú tetők!

TONDACH® cserép a csornai Jézus Szíve templomon

2013/október/25

Soha nem látott összefogásnak köszönhetően újították fel a csornai Jézus Szíve templomot.

A Jézus Szíve templomot 1938-ben szentelték fel. Az 1980-as években történt utoljára némi rekonstrukció az épületen, így ráfért már a felújítás.

 A beázások miatt a tetőszerkezet felújítása elkerülhetetlen volt.

A tető alacsony hajlásszöge miatt a tetőfedést eredetileg lemezfedéssel szándékoztak megoldani, de a TONDACH Magyarország Zrt. munkatársai által nyújtott szakmai segítségnek köszönhetően sikerült elérni, hogy végül az alacsony hajlásszög esetén is beépíthető Twist tetőcserép beépítése mellett döntöttek a kivitelezők.

A hívektől kapott adományokból, az egyházmegyétől kapott hozzájárulásból és a csornai önkormányzat, cégek, vállalkozások és csornai, illetve elszármazott hívek adományaiból, az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával támogatásából sikerült megvalósítani a teljes körű külső rekonstrukciót.

Az ünnepélyes átadás keretében a 2013. szeptember 29-i szentmisén dr. Pápai Lajos megyéspüspök kért áldást mindazokra, akik az ima e szent helyén fohászkodnak Istenhez, majd Varga Balázs plébános mondott köszönetet mindenkinek, akik a felújítást támogatták, segítették. A hálaadó szentmisén részt vett a csornai születésű Áder János köztársasági elnök is.

2013. november 13-án az egyházközség méltóképpen ünnepelheti az ország legnagyobb modern templomának (székesegyházakat, bazilikákat leszámítva) felszentelésének 75. évfordulóját!